Class 6 English chapter 1. Who Did Patrick's Homework Question and answer
Class 6 chapter 1. Who did Patrick's Homework
A. Answer the following questions .
1. What did the Patrick think his cat was playing with?
Ans: Patrick think his cat was playing with a little doll but it was really a man of tiniest size.
2. What did the little man grant Patrick a wish?
Ans: The little man granted Patrick's a wish because he was wanted to get free from the cat.
3. what was Patrick's wish?
Ans: Patrick wanted the little man to do all his homework till the end of the semester, which was for 35 days.
4. In what subject did the little man to need help to do Patrick homework?
Ans: The little man needed Patrick help in English, Maths and human history.
5. How did Patrick help him?
Ans: Patrick help him by consulting a dictionary guiding the little man in doing sums in arithmetic and read out portion from history book.
6.Who do you think did Patrick's homework the little man or Patrick himself?
Ans: Patrick himself had did his homework as the little man did not know anything in English , Maths and human history.
B. Fill in the banks
1. Some people find household ___________ a bore , but I like to help at home.
Ans: chores
2. Who stole the diamond is still a ___________ . Ans: mystery
3.This ___________ we are going to have a class exhibition . Ans: semester
4. ______________ the elf began to help Patrick.
Ans : True to his words
5. Can you __________ this word in the dictionary.
Ans: look up
6. I started early to be on time. But I was _______________There was a trafic jam.
Ans: out of luck
7. She says she's got a lot of books, but _________________ I think most of them are borrowed.
Ans: between you and me
C. Use the clues given below to complete this crossword puzzle.
•Across
very tired
2. had an angry look on the face
3. short trousers
4. a fault in a machine that prevents it from working properly
5. a small and naughty boy-fairy
•Down
6. work that must be done everyday, often boring
7. a basket with a lid
8. gave a short, high-
Ans:9
Comments
Post a Comment